Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
A böngészés folytatásával jóváhagyod a sütik használatát. Bővebb információ

0
Bezárás

Alapanyagok

csalanlevelA szépségápolásban is komoly szerep jut a csalánnak. Összehúzó hatású fiatal levelei arcgőzöléshez használatosak, míg a belőlük készült krém alapos bőrtisztító, a zsíros bőrre pedig különösen jó hatással van. . A csalán természetes hatóanyagai serkentik a fejbőr vérellátását, így erősítik a hajhagymákat. Főzetének rendszeres használatával gyorsabban nő a haj, és egészséges, szép fényű lesz.

Vértisztító hatásának köszönhetően enyhítheti az allergiás tüneteket, így az ekcémát,  csalánkiütést. Eltünteti a tinédzserek pattanásait, és egyes bőrbetegségek esetén is hatásos (pl. övsömör, ekcéma).
Leveleiben találunk vitaminokat (béta-karotint, C-, B-, és K-vitamint), flavanoidokat, klorofillt, vasat, kalciumot és káliumot.

Kapcsolódó termékek

A fahéj jótékony hatásait nemcsak ízlelőbimbóink kényeztetésekor, a narancsbőr elleni küzdelem során és kozmetikai testkezelések kapcsán tapasztalhatjuk, de kiemelkedő szerepet tölt be az arcápolás terén is. A fahéj akár összerágva, akár illóolaj formájában jótékonyan hat a bőrre, ugyanis mindamellett, hogy vérbőségfokozó, táplálja a száraz bőrt. A legcélszerűbb valamilyen olajhoz, esetleg mézhez keverni, mivel így jobban érvényesülnek a fahéj bőrre gyakorolt jótékony hatásai. Hatékonyan kezelhető általa az aknés, pattanásos bőr, az ekcéma illetve a viszkető fejbőr egyaránt.

Kapcsolódó termékek

Ganoderma őrlemény

Fiatalitja a bőrszövetet, legyőzi a bőrbetegségeket, megszépíti, fiatalitja a bőrt.
Csökkenti a ráncok képződését, tompitja a bőrön a pigmentfoltokat.
Belső fogyasztásal még felerősithetjük hatását. Mivel lugosit, tisztit, gyulladáscsökkentő tulajdonsággal bir ezért a problémás bőrüeknek nagy segitségükre lehet.

Kapcsolódó termékek

kakukkfuA kerti kakukkfű az egyik legősibb gyógynövény. Valószínűleg a balzsamozó növényt jelentő ó-egyiptomi szóból ered. Erős illata és kitűnő fertőtlenítő hatása miatt az egyiptomiak ugyanis balzsamozásra használták olaját. Az ókori görögöknél a vitézséget, bátorságot jelképezte, háborúba készülő férjük ruhájára kakukkfüvet hímeztek az asszonyok.
A kakukkfű illóolaja két, gyógyászatilag fontos vegyületet - timolt* és karvakolt** - tartalmaz.
A gyógyfüvek ismerői évszázadokon át alkalmazták megfázások, köhögések,torokfájások és egyéb légúti megbetegedések kezelésére, valamint emésztés serkentésére és a bélférgek ellen. Elterjedt fertőzések elleni gyógyszer, gyakorlatilag széles körben használt antibiotikum volt. Járványok idején ezért a lehető legtöbbet fogyasztottak belőle.  Testbedörzsölésre és füstölésre is használták.
Fertőtlenítő tulajdonságán kívül a kakukkfű nyálkaoldó és köptető hatását légcsőhurut esetében a mai tudomány is elismeri. Köhögési ingercsillapító ésgörcsoldó hatása még a szamárköhögés estében is elfogadott. Alkalmazzák még asztma, dohányosok idült hörghurutja, időskori tüdőtágulás, hörgőtágulás kezelésében is. Fertőtlenítő hatásán túl illóolaja serkenti az immunrendszer működését, hatására fokozódik a fehérvérsejtek termelődése, ezért a növény fürdő és inhalálás formájában különösen hatékony.
Ma is gyakran használjuk ki gyógyhatásait, hiszen kitűnő étvágygerjesztő,görcsoldó, gyomorerősítő és köhögéscsillapító. Fürdővizekben illatos és frissítő hatású. A kakukkfű-fürdő régóta ismert terápia, amellyel a meghűlést még a kezdeti határon lehet kezelni.  A köhögős, náthás időszakban, torok- és légcsőgyulladásesetén kiegészítő kezelésként is ajánlott a kakukkfű tea főzetét kortyolgatni, vagy olaját a párologtatóba cseppenteni.
Amire vigyáznunk kell!
A kakukkfű az egyik legerősebb gyógynövény, használata során a szakember által előírt adagok pontos betartása, a javasolt felhasználási mód betartása ajánlatos.Epilepszia  és pajzsmirigyproblémák  esetén lehetőség szerint ne alkalmazzuk.
Áldott állapotban lévő, illetve szoptató nők ne alkalmazzák!

Kapcsolódó termékek

A kecsketej jótékony hatása

kecsketejA legendás szépségű nők, mint Cleopatra és Sissi osztrák császárné az istenek ajándékának tartották és bőségesen használták testápolásra a kecsketejet. Tudták, hogy a bőrt bársonyossá teszi, fokozza a jó közérzetet és gyógyhatással rendelkezik...

Bőrápolási szempontból a kecsketej természetes AHA sav forrás, ami finoman hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss bőr képzését.
A kecsketej gyulladáscsökkentő, gyógyítja a bőrallergiát, pattanásos bőrt, ekcémát, száraz bőrt, érzékeny bőrt, gombás fertőzéseket, korpás fejbőrt.
Hatóanyagai testhőmérsékleten azonnal felszívódnak és a bőr mélyebb rétegeiben fejtik ki hatásukat.
kecsketejben lévő ásványi anyagok megegyeznek a bőr védőrétegében található anyagokkal, ezért mindennapi használatra alkalmasak, nem szárítják a bőrt. Élénkítik a vérkeringést, megőrzik a bőr rugalmasságát a kollagén- és elasztin rostok képződésének serkentésével.
A kecsketej fontos ásványi anyagokat tartalmaz: kálcium, magnézium és kálium, továbbá vitaminokat, mint az A, B, B2, B6, B12, C, D,nyomelemeket,Q10 koenzimet  A tejfehérje is rengeteg tápanyagot tartalmaz, ezért az ebbõl készült szappan természetesen rendkívül gazdag proteinekben.
A kecsketejes szappan a bőrt puhává és egészségesebbé, hidratálttá varázsolja. Kiválóan alkalmazható bőrirritációk esetén.
Minden bőrtípus ápolására alkalmas. Azonban a száraz, ekcémás bőrre különösen ajánlott.

Aki kézzel készített szappant vásárol, nem tömegterméket kap, így nem kell csodálkoznia, hogy a szappanok nem egyformák, minden egyes darab egyedi, természetesen a bennük lévő ápoló összetevők azonosak.

A kézzel készült natúr szappanokban benne marad a természetes glicerin, ezáltal a bőrt védi és nem hagyja kiszáradni. A glicerinről tudni kell, hogy nagy mennyiségben ellenkező hatást gyakorol bőrünkre, ezért a magas glicerin tartalmú szappanok (jellemzően átlátszóak) hosszútávon szárítják a bőrt, mivel magas koncentrációban a glicerin egy adott idő elteltével a bőr mélyebb rétegeiből vonhatja el a vizet, minek következtében a bőr belülről kiszárad.

Kapcsolódó termékek

Kókuszolaj / kókuszvaj / kókuszzsír

kokuszolajA kókuszolaj vagy más néven kókuszvaj (Oleum Cocois) a kókuszpálma (Cocus nucifera)magjának szárított beléből (koprából) készített növényi olaj.
A kókuszolaj szobahőmérsékleten vajszerű 24°C-on megolvad.  
A hidegen sajtolt kókuszolaj folyékony átlátszó tiszta folyadék. Amennyiben az olajat nem hőkezelik, akkor hidegen sajtolt kókuszolaj, így a kókusz minden pozitív tulajdonsága megjelenik az olajban kellemes kókuszaromájú lesz és a szerkezete sem módosul.
92%-ban telített zsírsavakból áll.

A Kókuszolaj 13 Gyógyhatása
A kókuszolaj hatása külsőleg és belsőleg.  a kókuszolajat használnunk kell kozmetikumainkban. A többi hatóanyaggal így komplexebben fejti ki hatásait.
Az elmúlt években a kókuszolaj ritkán kapta meg azt az elismerést amit valóban megérdemelne.  Nem csupán mint “jó” telített zsírként kellene szerepelnie, a kókusz olaj egy kivételes gyógyító szer is, rengeteg hasznos egészségügyi alkalmazási területtel.

Néhány példa e “jó” telített zsír alkalmazási területeire:

  • Zsírégetés:
    Ez a telített zsír felgyorsíthatja a hasi régió karcsúsodását. Mostanra már két szilárd, embereken végzett vizsgálat mutatta ki, hogy mindössze két evőkanál kókuszolaj fogyasztása naponta (kb 30 ml), a férfiaknál és a nőknél is egyaránt, képes a hasra lerakódott zsírpárnák 1-3 hónapon belüli csökkentésére.
  • Fejtetű kiírtása: Ánizs permettel kombinálva a kókuszolajjal.
  • Sebgyógyítás: A kókuszolajat időtlen idők óta használják a sebgyógyulás meggyorsítására.  : 1. felgyorsítja az újra hámosodási folyamatokat 2.növeli az antioxidáns enzim aktivitást 3.serkenti a kollagén térhálósító mechanizmust a megjavított szöveten belül.
    A kókuszolaj szinergikusan működik a hagyományos kezelésekkel az égési sebgyógyulás elősegítésében is.
  • Fájdalomcsillapitó és lázcsökkentő hatás: a kókuszolaj bizonyítottan gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és láz-csökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik.
  • Fekély elleni hatása: Érdekes, hogy a kókusztejről kimutatták (amely magában foglalja a kókuszolaj komponenseket), hogy hatásosabb mint a hagyományos szukralfát alapú fekélyellenes gyógyszerek.
  • Gombaölő: A kutatók meg is jegyezték: “Kókuszolajat lenne ajánlott használni a gombás fertőzések kezelésére, tekintettel a növekvő számú gyógyszer-rezisztens Candida fajokra.”
    Tesztoszteron hormon termelését serkentő hatás: Patkányok heréjében csökkenti az oxidatív stresszt, ami jelentősen több tesztoszteron hormon termeléshez vezet.
  • Csökkenti a prosztataduzzanatot: Patkányokban csökkenti a tesztoszteron-indukált jóindulatú prosztata növekedést.
  • A vér lipidek arányának javítása: A kókuszolaj következetesen javítja az LDL: HDL arányt a vérben.  Ezen hatását figyelembe véve, a kókusz olajat nem lehet ” olyan telített zsírnak nevezni, amely eltömíti az artériákat”.
  • Növeli a zsírban oldódó tápanyagok felszívódását: A kókuszolajról nemrégiben kiderült az is, hogy fokozza a paradicsomból származó karotinoidok felszívódását.
  • A csontok egészsége: A kókuszolaj bizonyítottan csökkenti a csonton belüli oxidatív stresszt, ami megakadályozhatja a már osteoporotikus, csontritkulásos csont szerkezeti sérülését.
  • Fényvédő: a kókuszolaj 30%-kal kevesebb UV sugarat enged át a bőr felületére. Ez annyiban jó, hogy az UVA sugarak károsítják a bőrt, míg az UVB sugarak rendkívül hasznosnak bizonyulnak (közepes expozíció esetén).
    Természetesen, ha kókuszolajról beszélünk, a kókuszpálma csak egyetlen produktumára koncentrálunk.  Minden összetevő, beleértve a kókusz héj rostot, a kókusz fehérjét és a kókusz vizet is, kísérletileg bizonyítottan további terápiás alkalmazási területekkel bírnak.

A leghatékonyabb kókuszolaj nyers olaj formájában kapható gyógynövényboltokban, fehér, kenhető, krémszerű állagú. Hűtőben tartva megkeményedik, szobahőmérsékleten ujjon, tenyéren elolvad. Nagyszerű testápoló és ránctalanító is egyben.

 

Kapcsolódó termékek

koromvirag-sziromBár a tudomány több mint 2000-féle gyógynövényt ismer és alkalmaz, a körömvirág egyike a legelterjedtebbeknek.
A körömvirág felhasználása igen sokrétű. Készülhet belőle forrázat, tinktúra, kenőcs, de homeopátiás szerek készítésénél is gyakran élnek kiváló tulajdonságaival. Virágának és levelének sebgyógyító,fertőtlenítő hatását már a hellén harcosok is ismerték.
A körömvirág remek gyulladásgátló és gombaölő, ezért jól alkalmazható öblítőszerként a torokfertőzés illetveszájpenész kezelésére. Sebgyógyító, vérzéscsillapító hatásánál fogva jól orvosolhatók vele egyes felületi sebek, pl. lábszárfekélyek, horzsolások.
Hatékony lehet a szem és bőrfertőzések esetében is, de tinktúra formájában még apattanásos arcbőr ápolására is alkalmas. A belőle készült kenőcs a kisebb égési sérülések (pl. leégés), ekcémák és aranyér kezelésénél jöhet jól.
Ez a külső kezelések esetén rendkívül sokrétűen alkalmazható növény azonbanbelsőleg is használatos, elsősorban a nyirokcsomók gyulladása, szájüregi fekélyvagy a gyomor nyálkahártyájának károsodása esetén. A gyomor és a bél fekélyes betegségeinek ellenszere, az emésztőrendszer görcseit és gyulladásait oldja, valamint azok hurutos megbetegedéseinél is hatásos. Húgyúti bántalmaknálalkalmazott teakeverékek alkotója. Csökkenti a magas vérnyomást, megnyugtatja a szapora szívverést.
Fájdalomcsillapító, alkoholos kivonatként a bekeményedett izmok lazítója. Olajával kenőcsök készülnek: arckrémek, bőrápolók alapjául szolgál. Krémekben avisszértágulatok, visszérgyulladás hatásos ellenszere.
Gyógynövényfürdők alkotórésze.
A körömvirág egy hasznos és sokoldalú gyógynövény. A bőrbetegségek gyógyításánál használják és a szépségipar kedvelt alapanyaga. Szárát, levelét és virágát is felhasználják. Gyulladásgátló, antibiotikus, immunstimuláns. Rosszul gyógyuló sebek, visszeres betegségek, bőrelváltozások felületi kezelésére ajánlott.

Kapcsolódó termékek

levendula-viragA levendulavirág csodás illatú, és kellemesen masszírozza a bőrt. A levendula illóolaja emellett köztudottan nyugtató, stresszoldó hatású.

A levendula a legrégebbi idők óta alkalmazott gyógynövények egyike. Már akkor sem csak a testi fájdalmak hatékony gyógyítójaként tartották számon, hanem felfedezték a zaklatott lelkiállapotra gyakorolt jótékony hatását is.

Meglepően gazdag hatása és alkalmazási területei miatt mondhatjuk, hogy a legsokoldalúbban alkalmazható illóolaj.

Kapcsolódó termékek

napraforgoolajHidegen – tiszta bélből – sajtolva, vitamin tartalma teljes értékű, a héjról nem kerül bele szermaradvány, idegen ízanyag. Oldószerektől (aceton, könnyűbenzin) mentes. Kiváló étkezési, kozmetikai és ipari olaj. A gyógyászatban vizelethajtó, hurutoldó hatása miatt használatos, köhögés, vérhas, vesegyulladás kezelésére. A hidegen sajtolt tiszta napraforgóliszt humán célú felhasználásra is előnyös, különösen az 50%-os fehérje tartalma miatt. Az étolaj fogyasztása a 92%-os telítetlen zsírsav tartalma és magas E-vitamin tartalma miatt is ajánlatos.

Kapcsolódó termékek

olivaolajAz olívaolajat az olajfa terméséből, az olajbogyóból állítják elő. Ez a szobahőmérsékleten folyékony növényi zsíradék zöldessárga színű, jellegzetes illatú, édeskés ízű.
Görögországban, Olaszországban és Spanyolországban állítják elő a legtöbb olívaolajat. Könnyen felszívódik és gyorsan kifejti hatását a mélyebb rétegekben. Magas az E vitamin tartalma, mely gátolja a bőr öregedését, segíti a bőr megújulását, gátolja a ráncok kialakulását. Az olívaolajjal a bőr öntisztulása is könnyebbé válik, mert a pórusoknak kevesebb zsírt kell kiválasztani. Az extra szűz olívaolajnak kimelkedő az anti-aging (öregedésgátló), hidratáló, regeneráló hatása. Gazdag telítetlen zsírsavakban és antioxidánsokban. Kutatások szerint gyulladáscsökkentő hatása is van.

NÖVÉNYI OLAJOKRÓL általában

A növényi olajok telítetlen zsírsavakban, valamint E-vitaminban gazdagok ellentétben az állati zsírokkal, melyek káros koleszterint és főleg telített zsírsavakat tartalmaznak. A telített zsírok túlzott fogyasztása, nagymértékben megnöveli a kóros szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, ugyanis feleslegként lerakódnak, elzárják az ereket, és növelik a koleszterinszintet. A növényolajok energiatartalma megegyezik ugyan az állati zsírokéval, de nem tartalmaznak koleszterint. Szervezetünknek telítetlen zsírsavakra van szüksége, melyek a szervezetbe jutva támogatják az idegműködést, hormonokat termelnek, fokozzák a zsíranyagcserét.
A telítetlen zsírsavak között megkülönböztetünk egyszeresen ill. többszörösen telítetlen zsírsavakat. A többszörösen telítetlen zsírsavak csoportjába tartoznak az omega-6- és az omega-3-, azaz az esszenciális zsírsavak. Mindkettő részt vesz a hormonszerű vegyi hírvivő anyagok, a prosztaglandinok termelésében. Ezeknek többek között gyulladásszabályozó és vérzésgátló hatásuk van. Szerepük van még a sejthártyák felépítésében, a zsírok szervezeten belüli szállításában.
Az omega-6-zsírsavak (linolsav-származékok) fő forrása pl. napraforgóolaj. Egy felnőtt napi szükséglete kb. 4 g, mely 2 kávéskanál napraforgóolajnak, ill. 1 marék mandulának vagy diónak felel meg. Valamivel nagyobb mennyiségben védelmet nyújthat a szívkoszorúér-betegséggel szemben, 25 g-nál több napi bevitel azonban fokozza a szabad gyökök termelődését.
Az omega-3-zsírsavak (linolénsav-származékok) szabályozzák a vér koleszterinszintjét (a jó/rossz koleszterin arányát) és csökkentik a szívbetegségek kockázatát. Legnagyobb mennyiségben a feketecsalán és a lenmag olaja tartalmazza. Egy felnőtt napi szükséglete kb 4g, mely 2 kávéskanál lenolajnak felel, meg.
A különböző magokból készült olajok zsírsavösszetétele egymástól eltérő, de jellemző az adott olajra. Ennek köszönhetö, hogy a különféle olajok szervezetünk más-más területén feltik ki betgségek megelőző és gyógyító hatásukat.

Kapcsolódó termékek

palmazsirNem hidrogénezett növényi pálmazsír.
Növényi alapú, jól emészthető, magas hőállóságú. Sütés esetén többször felhasználható.
A pálmazsírt a trópusi olajpálma gyümölcséből (magjából) nyerik. Délkelet-Ázsiában már régóta használják sütésre, főzésre és párolásra.Glicerol tartalma miatt nehezen oxidálódik, ezért sokáig eltartható (hűtés nélkül is), és szilárd állagát is ez adja. Csak 34-36°C-on olvad fel, és magas hőállósága miatt (240°C) sütésnél többször is felhasználható. A pálmazsír kiválóan alkalmas sütésre, mert összetevőinek köszönhetően nem marad kellemetlen szag utána.
A pálmazsír teljes egészében növényi alapú zsiradék, amely jól emészthető, telített és telítettlen zsírsavakat is tartalmaz. A zsírsavak mellett E-vitamin tartalma is jelentős. A pálmazsír sütése közben nem szabadulnak fel káros anyagok, mint néhány egyéb zsiradékban.

Kapcsolódó termékek

Rózsaszínagyag Összes kapcsolódó termék

rozsaszin-agyagAz extrém érzékeny bőr és az erősen dehidratált, vízhiányos bőr megoldása, egyébként a fehér és a vörös agyag keverékéből áll, és a benne lévő vas-oxid adja gyönyörű színét. Van benne többek közt szilícium, alumínium, vas, magnézium, szódium, foszfor és kálcium is.

Agyag

Az agyag a föld egyik rejtett kincse, a természetben fellelhető kőzet. Valamennyi agyag összetevője tiszta gyógyföld.
Már az ókorban felismerték gyógyító erejét, és sikerrel alkalmazták különböző gyógyászati célokra, például:

·         mérgezések ellen
·         himlő gyógyítására
·         a test általános erősítésére
·         sebgyógyításra
·         sőt, az egyiptomiak a halottak mumifikálásához is igénybe vették

Mi minden van az agyagban, amitől igazi főnyereménynek számít a szépségápolásban is?

·         Vas: összehúzza a pórusokat
·         Cink: gyulladáscsökkentő
·         Magnézium: biztosítja bőröd rugalmasságát

Tartalmaz még például:

·         Kálciumot
·         Káliumot
·         Nátriumot
·         Szelént és
·         Szilíciumszemcséket is.

Mik az agyag főbb tulajdonságai, melyek a natúr szépségápolás egyik csillagává teszik?

·         Kiválóan tisztít
·         bőröd selymes és puha lesz az agyagtól
·         remek méregtelenítő: először kiszívja bőrödből a mérgeket, aztán megköti és semlegesíti azokat
·         hűsítő hatása megnyugtatja a bőröd
·         javítja a vérellátásodat
·         szuper bőrfeszesítő hatással bír
·         nagyon jó gyulladáscsökkentő
·         gyorsítja a sebgyógyulást
·         csökkenti az aknés bőrön a gyulladásokat.

Mik az agyag egészségedre gyakorolt hatásai?

·         Javítja a vérkeringésed
·         ezáltal megnő a test oxigén-felvétele, és
·         mivel antiszeptikus hatású,
·         regenerálja és gyógyítja a különféle bőrproblémákat.

Kapcsolódó termékek

Sheavaj a sokoldalú

sheavajA sheavaj az afrikai sheafa, másnéven karitéfa gyümölcsének magjából nyert zsír. A gyümölcsök édesek és táplálkozásra alkalmasak. Hagyományos feldolgozás során nyert közepes keménységű, törtfehér színű, növényi zsíradékot hívják sheavajnak. A, E, F vitamint, allotint és antioxidán hatású anyagot, katekint  tartalmaz.
A natúr sheavaj önmagában is használható és natúr kozmetikai termékek alapanyaga is lehet. Tökéletes a száraz, ekcémás bőr ápolására. Hidratál, nyugtat, a bőrt finomabbá teszi. Csökkenti a ráncokat, a bőrirritációt és a pattanásokat. Összetétele nagyon hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételéhez, magas vitamintartalma kiváló bőrápolóvá teszi.

A sheavaj számunkra legfontosabb alkalmazási területe a bőrápolás.  Összetételéből adódóan a finomítatlan, kezeletlen shea vaj önmagában is bőrápoló hatású, a bőrbe felszívódva hosszantartó hidratáló hatást fejt ki, serkenti a bőr öngyógyító képességét.
A sheavaj "titka", hogy összetétele sokban hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére, vitamintartalma pedig szinte tökéletes bőrápolóvá teszi.

Fontosabb alkalmazási lehetőségek:

  • Száraz bőr: A shea vaj gyorsan felszívódik a bőrbe, hosszantartó hidratáló hatású.
  • Ekcéma: Az ekcémás bőr tüneteit gyorsan csökkenti, természetes hidratáló hatása révén megakadályozza a betegség kiújulását.
  • Pikkelysömör: Gyorsan és tartósan enyhíti a psoriasis tüneteit
  • Allergia: Enyhíti az allergiás reakciókat, bőrproblémákat, nyugtató hatású.
  • Napozás: A shea vaj természetes módon 5-6-os fényvédő faktorral rendelkezik.
  • Gyulladás: Gyulladáscsökkentő hatása révén alkalmazható kiütésekre, csípésekre,
  • Borotválkozás: Megnyugtatja és ápolja az irritált bőrt.
  • Bőrkeményedés: Bőrpuhító hatású, elősegíti a kirepedezett bőr gyógyulását.
  • Terhesség: Használatával elkerülhető a terhességi csíkok megjelenése.
  • Égés: Kisebb égési sérülések esetén segíti a bőr regenerálódását.

A sheavaj egyik legnagyobb értéke, hogy sokáig változatlan minőségű marad, nehezen avasodik, továbbá nem tartalmazza a kémiai kivonáshoz alkalmazott vegyszerek maradékait. Megfelelő körülmények között tartva egy évig biztosan megőrzi minőségét, igen magas A, E és F vitamin tartalmát, de egy év után is csak ez a vitamintartalom kezd lassan csökkenni.

Kapcsolódó termékek

A szegfűszeg nyugtató, fertőtlenítő, összehúzó hatású a gyulladt, aknés bőrön alkalmazva.

Eltünteti a pattanásokat:

A szegfűszeg hatékonyan tünteti el a pattanásokat, csak vigye fel az érintett területre. Hatása miatt arcpakolásokba vagy masszázskrémekbe is belekeverhető. A bőrrel érintkezve bizsergő érzést kelt, mivel a szegfűszegolaj erős anyag. Ha nem szeretné, hogy a pattanások máshol is megjelenjenek, kenje át az adott bőrfelületeket az olajjal, így elpusztítja az olaj antimikrobiális tulajdonságai elpusztítják a baktériumokat.
Az olyan bőrproblémák, mint a pattanások, mitesszerek és a száraz, hámló bőr, valamint a szépséghibák jól kezelhetőek szegfűszeggel.

Eltünteti a szépséghibákat és a sebeket:

A szegfűszeg akkor is hasznos, ha szeretne megszabadulni a szépséghibáktól és a sebektől. Ha a szegfűszegolajat közvetlenül viszik fel a bőrre (természetesen szakember segítségével), enyhe hámlasztó hatása van. Eltávolítja az elhalt bőrt, így a bőr egészségesebbnek és tisztábbnak fog tűnni.

A szegfűszeg hajra gyakorolt jótékony hatása

Megakadályozza a hajhullást:

A szegfűszeg és a szegfűszegolaj is megakadályozza a hajhullást, valamint dúsítja a hajat.

Élénkíti a haj színét:

A szegfűszegtea nagyszerűen élénkíti a haj színét. Hajmosás után vigye fel a teát a hajára, de előtte bizonyosodjon meg róla, hogy a tea már hideg. Egyetlen szegfűszegteás öblítéssel a hajba visszatér az élet és felfrissül a samponozás után. A szegfűszeg illata pedig hozzájárul a frissesség érzetéhez. A szegfűszegtea használatától a haj szinte megfiatalodik

Kapcsolódó termékek

Vörösszőlőmag Összes kapcsolódó termék

vorosszolomag-orlemenyA népgyógyászati feljegyzések szerint szerepe van a bőr rugalmasságának és nedvességtartalmának megőrzésében, valamint késlelteti a ráncok kialakulását. A szőlőmag kivonata a szépség megőrzésében nem csak a gyomron keresztül segíthet. Speciális bőrszépítő kezelések, masszázsok főszereplőjeként a bőrön keresztül felszívódva ajándékozhat meg mindenkit csodaszép, üde, feszes, és nem utolsó sorban jó illatú bőrrel.

Kapcsolódó termékek

Vissza az előző oldalra